Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

"Καφές σε Αναμονή" : Ζέστανε μία καρδιά με έναν καφέ!



                
                Καλησπέρα σας αγαπητοί μου blog-φίλοι! Απόψε θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που έμαθα σήμερα ότι γίνεται ανά τον κόσμο, μάλιστα έφτασε και στην πόλη μου και σαν ιδέα μου άρεσε πολύ! 
                Ο λόγος γίνεται για τον «Καφέ σε Αναμονή», μία κίνηση ανθρωπιάς που έχει γίνει μόδα. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση, η οποία εφαρμόζεται ήδη σε πολλές επιχειρήσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και έφτασε στην Ελλάδα μόλις τον Νοέμβριο, είναι το εξής: Μπαίνοντας σε ένα κατάστημα που δίνει καφέ, πέρα από τον δικό μας καθιερωμένο καφέ έχουμε τη δυνατότητα να παραγγείλουμε και έναν ή περισσότερους καφέδες «σε αναμονή». Οι καφέδες αυτοί προορίζονται για κάποιον ο οποίος θα περάσει αργότερα από ίδιο μαγαζί και θα μπορέσει να πάρει το αγαπημένο του ρόφημα χωρίς να το πληρώσει: του τον έχουμε προπληρώσει εμείς, με αγάπη!
                Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να δοθεί η ευκαιρία σε συνανθρώπους μας άστεγους, άνεργους, συνταξιούχους, φοιτητές ή και οποιονδήποτε από εμάς αισθάνεται ότι δυσκολεύεται να πληρώσει αυτό το δίευρο του καφέ και εν πολλοίς, άρα, τον στερείται, να πιουν ένα καφεδάκι και να το ευχαριστηθούν χωρίς δεύτερες σκέψεις!
                Σαφώς και ο καφές δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης και σαφώς δεν λύνει το ουσιαστικό πρόβλημα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν ορισμένοι άνθρωποι γύρω μας, ωστόσο είναι δυνατόν να κάνει κάποιον να αισθανθεί όμορφα, γιατί δεν είναι κακό να απολαμβάνουμε ό,τι μας αρέσει, ό,τι κι αν αντιμετωπίζουμε κατά τ’άλλα! Και ίσως με έναν καφέ μπορεί να φτιάξει όλη η διάθεση για κάποιον, όλη η μέρα του!
                Στο παρακάτω βίντεο θα καταλάβετε περισσότερο περί τίνος πρόκειται. Στο τέλος του τα παιδιά μάς κάνουν να σκεφτούμε πόσο καλά θα ήταν να εξαπλωνόταν η ιδέα και σε άλλες επιχειρήσεις ώστε να προκύψουν και άλλα είδη σε αναμονή: ψωμί, κρέας, διάφορα προϊόντα και τρόφιμα.
                Αν σας φαίνεται ενδιαφέρουσα η σκέψη αυτή, μπορείτε να τη διαδώσετε με όποιον τρόπο θέλετε εσείς. Στη δική μου πόλη, τα Χανιά, ο «Καφές σε Αναμονή» καταφτάνει για πρώτη φορά σε μία συγκεκριμένη επιχείρηση τη Δευτέρα και ο κόσμος έχει ήδη αγκαλιάσει με πολύ ενθουσιασμό και πολλή προθυμία το όλο θέμα!
                Καλό σας βράδυ και να περάσετε ένα όμορφο Σαββατόβραδο και μία υπέροχη Κυριακή!







24 σχόλια:

  1. Στη Σύρο υπάρχουν 5 καταστήματα που το κάνουν αυτό εδώ και περίπου 3-4 μήνες. Και όχι μόνο σε καφέ αλλά έχουν επεκταθεί και σε "ψωμί σε αναμονή" κτλ..
    Το θέμα είναι πως ο κόσμος νιώθει άβολα να πάρει τον προπληρωμένο καφέ ή ο οτιδήποτε...
    Φιλί γλυκό, όμορφη!
    Όμορφο βραδάκι να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Κι εγώ το σκεφτόμουν αυτό, πως ίσως κάποιοι να είναι πολύ περήφανοι για να το δεχτούν. Όμως κάποιοι άλλοι δεν είναι! Ήδη στο εν λόγω κατάστημα στην πόλη μου, ανέκαθεν, έρχονται διάφοροι άνθρωποι τα βράδια και παίρνουν δωρεάν ό,τι έχει μείνει από σάντουιτς, σφολιάτες κλπ. Μακάρι να ενθαρρύνονταν και άλλοι, και νεότεροι, και να το ευχαριστιόντουσαν χωρίς ντροπές!
      Γεια σου Ιωάννα μου! :)

      Διαγραφή
  2. Φίλη μου οι Ιστορίες της μέρες τελειώνουν αύριο το απόγευμα. Οπότε αν έχει έμπνευση μπορείς να συμμετέχεις. Φυσικά μπορείς να γράψεις κάτι και εκπρόθεσμα αλλά δεν θα συμμετέχεις στη κλήρωση για το αναμνηστικό δωράκι.
    Όπως σε βολεύει οπότε.
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, θα ήθελα να δουν οι φίλοι μας την ανάρτηση αυτή! Να διαδοθεί η ιδέα! Οπότε θα ήθελα να την κρατήσω "πάνω πάνω" μέχρι αύριο...
      Θα κάνω την ανάρτηση τη δική μας κάποια στιγμή ως αύριο το απόγευμα γιατί έτσι κι αλλιώς την ετοίμασα, αλλά αν τύχει και την κρίνεις εκπρόθεσμη, δεν με πειράζει καθόλου να μην συμμετάσχω στην κλήρωση και δεν πρόκειται να παρεξηγηθώ! Δεν έχω κανένα πρόβλημα! Άλλωστε εγώ είμαι που καθυστέρησα, εσύ τόσο καιρό τώρα έχεις ανακοινώσει την προθεσμία και είχες δώσει και πολύ περιθώριο :)
      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
    2. Ωραία!
      Εγώ θα κάνω την ανάρτηση το βράδυ. Κατά τις 8 υπολογίζω. Οπότε αν προλάβεις να την αναρτήσεις καλώς. Θα ήθελα να συμμετέχεις στην κλήρωση, όχι για το δώρο που θα είναι συμβολικό, αλλά γιατί θα ήθελα να σε έχω στη λίστα μου.
      Όπως σε βολεύει γλυκιά μου.
      Επίσης έκανα ''πατάτα'' στις 25 λέξεις. Οι συμμετοχές είναι 15 και όχι 14. Μου ξέφυγε μία. Άρα αν θες να αλλάξεις την βαθμολογία σου, μπορείς να το κάνεις αν θες να επιλέξεις την 15η συμμετοχή.
      Να έχεις μια όμορφη μέρα.

      Διαγραφή
    3. Το είδα... Δεν πειράζει, το πρόσθεσες και πάλι νωρίς! Η βαθμολογία μου νομίζω δεν αλλάζει Μαράκι :)
      Καλημέρα και σε εσένα!

      Διαγραφή
  3. Το γνώριζα τον καφέ σε αναμονή! Δεν ήξερα ότι έχει επεκταθεί και σε άλλα είδη! Υπέροχη ιδέα, όπως και το βίντεο που δεν το είχα δει ξανά!
    Φιλάκια πολλά κοριτσάρα μου!
    (πώς πάει το διάβασμα; Θα προλάβεις λες να ψηφίσεις στο Συμπόσιο Ποίησης ή θα σου κάνω μεγάλη ζημιά; ☺)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το προσπαθήσω Αριστούλα μου αλλά δεν σου εγγυώμαι! Και στης Μαρίας που τις 25 λέξεις που ψήφισα, ψήφισα γιατί είναι ολιγόλεκτα και διαβάζονται γρήγορα! Θα προσπαθήσω όμως :)
      Φιλάκια καλή μου.

      Διαγραφή
  4. Τι ωραία ιδέα! Καλά έκανες και το ανάρτησες, να το δούμε κι εμείς για να έχουμε το νου μας!
    Σε φιλώ! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαιρόμουν πολύ να το μάθαιναν όσο γίνεται περισσότεροι Rylie μου! Θα ήταν πολύ ωραίο αν όντως εξαπλωνόταν και σε είδη πρώτης ανάγκης σε αναμονή.
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ που πέρασες, φιλάκια! :)

      Διαγραφή
  5. Α, το είχα αναρτήσει κι εγώ πριν λίγο καιρό.
    http://pistos-petra.blogspot.gr/2015/12/ligo-prin-apo-ta-melomakarona.html

    Απλά οι περισσότεροι δεν άνοιγαν το λινκ κι έτσι δεν ήξεραν ότι έχει σε πολλά σημεία τής Ελλάδας κι όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη! Φιλάκια, καλό διάβασμα και καλή δύναμη! ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, μάλιστα! Δεν το είχα δει κι εγώ. Πρώτη φορά έμαθα τι είναι χθες.
      Σ'ευχαριστώ πολύ Ιωάννα μου! Καλή Κυριακή να έχουμε!

      Διαγραφή
  6. Πραγματικά θα ήταν καλό να επεκταθεί και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης!
    Καλή Κυριακή και καλό διάβασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σίγουρα οτιδήποτε αφορά αλληλεγγύη είναι καλοδεχούμενο. Μακάρι να προχωρήσει και να έχει καλά αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είχα διαβάσει γι΄αυτό και το βρίσκω εξαιρετική κίνηση! Δεν ήξερα ότι έχει επεκταθεί και σε άλλα είδη - αυτό είναι πολύ θετικό.
    Καλό σου απόγευμα, Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα όλοι το γνωρίζατε; Εγώ είμαι μόνο που το έμαθα την ημέρα που το δημοσίευσα κιόλας; Χαχα! Μπράβο σας! Εμείς εδώ χαμηλά δεν το είχαμε εφαρμόσει νωρίτερα και ίσως γι'αυτό δεν ακουγόταν κιόλας.
      Γεια σου Έλλη μου!

      Διαγραφή
  9. Πάντα κάνει καλό να σκεφτόμαστε τους άλλους. Και στους άλλους και σε εμάς!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ δίκιο έχεις Αλεξάνδρα μου! Και στους άλλους μα και στον εαυτό τον δικό μας! :)
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  10. Πολύ όμορφη κίνηση! Όπου η πολιτεία δεν μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να είναι εκεί! Καλώς σε βρήκα στο blogoσπιτάκι σου Μαίρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Κλαίλια μου, είναι πολλά αυτά που δεν μπορεί η πολιτεία! Μακάρι να γίνουν κι άλλες τέτοιες παρόμοιες κινήσεις από ιδιώτες που πραγματικά να διευκολύνουν ουσιαστικά μία κατάσταση!
      Καλώς μου ήρθες! Χάρηκα πολύ! :)

      Διαγραφή
  11. Είναι υπέροχη αυτή η κίνηση! Μακάρι να την διευρύνουμε σε όλους τους δήμους τηνς χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα κοπέλα μου και καλώς ήρθες και από εδώ!
      Είναι θέμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, οπότε αρκεί να μαθευτεί παντού και όλο και κάποιος θα το κάνει σύστημα στην επιχείρησή του.
      Να'σαι καλά!

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε μαζί μου τις σκέψεις σας. Είστε ευπρόσδεκτοι να σχολιάσετε όπως αισθάνεστε!