Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστροφή...

            
           Κοιτάζοντας με δέος τριγύρω και έχοντας μόλις ανέβει τα πλαϊνά σκαλάκια μιας θεατρικής σκηνής που τρίζουν λίγο, ανοίγω διστακτικά μια χαραμάδα σε μία αυλαία από καιρό πεσμένη και βαριά και περπατάω όσο πιο αθόρυβα μπορώ σε μία ακατάστατη σκηνή, σε ένα τοπίο με αντικείμενα δίχως λογική συνοχή μεταξύ τους και άνευ ξεκάθαρης χρησιμότητας σκορπισμένα εδώ κι εκεί και στραμμένα σε τυχαίες γωνίες. Το σκονισμένο μου σκηνικό, τα κείμενά μου. Η αύρα τους... Σαν αφυδατωμένα περιμένουν μια αναζωογόνηση για να αναπάρουν και να λάμψουν ξανά, μεταφέροντας όσα έχουν να πουν σε όλον τον κόσμο. Πάνω από το καθένα τους έχουν περάσει τόσες αναπνοές, αναπνοές που παίρνονταν και αφήνονταν για μήνες, πριν το τέλος της παράστασης και πριν φύγουν όλοι από το θέατρο και το αφήσουν να ερημώσει. Αναπνοές με σταγονίδια πότε χαράς και πότε λύπης που τυλίγονταν γύρω τους και τους έδιναν χαρακτήρα και ιστορία.
           
 Επιστρέφοντας στον τόπο του εγκλήματος, χρειάζονται όλα απόσυρση και χτίσιμο ξανά. Έχουν κάνει τον δικό τους κύκλο κι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το παλιό μου blog με τίτλο "Μια Αναπνοή", που τόσο αγαπούσα και που τόσο σφιχτά είχα δέσει πάνω μου, γεγονότα που ωστόσο δεν με εμπόδισαν να σταματήσω να το χρησιμοποιώ όταν χρειάστηκε, δίνει από σήμερα τη θέση του στο καινούριο, σε αυτό εδώ, στο οποίο είστε και πάλι ευπρόσδεκτοι με μεγάλη μου χαρά και τιμή.
            
Hard about what hurts. Ό,τι ζει εδώ, θα γράφεται σκληρά. Σκληρά, ακολουθώντας τον Hemingway που συμβούλευε πως μόνο σκληρά και καθαρά πρέπει να γράφεις για ό,τι πονάει. Για ό,τι κι αν είναι που πονάει. Γιατί όλα μας τα συναισθήματα έχουν μέσα λίγο πόνο. Ακόμα και η μεγαλύτερη χαρά πονάει στα δυσοίωνα ενδεχόμενα της φαντασίας της. Πονάμε λίγο, ανά πάσα στιγμή, όλοι.

Κι εδώ δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Θα επισκευάζω το σύστημά μου όπως χρειάζεται και ύστερα θα το περιφέρω στις μέρες μου, προτού χρειαστεί να επιστρέψει πάλι εδώ. Πάντα εδώ. Καταλήγοντας σε γνωστά, δοκιμασμένα κι αγαπημένα.



12 σχόλια:

  1. Γεια σας! Αν θέλατε θα το εκτιμούσα πολύ να μπείτε στο blog μου και να μου πείτε πως σας φαίνεται. Ορίστε: http://booksfrien.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γράψιμο και για μένα ήταν πάντα λυτρωτικό. και συνήθως έγραφα στα δύσκολα...όχι τόσο στις χαρές!
    Καλώς όρισες πίσω γλυκό μου(πανέμορφο) Μαράκι!
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, καμία σχέση η όρεξη για γράψιμο στα άσχημα με αυτήν στα χαρούμενα...
      Καλημέρα Αριστούλα, ευχαριστώ που ήρθες :)

      Διαγραφή
  3. Μαρια μου καλη επανεκκίνηση
    Σίγουρα θα τα λεμε!!!
    Προσομοιάζουμε.....

    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Ελένη! Χαίρομαι και σ'ευχαριστώ! Καλή σου μέρα! :)

      Διαγραφή
  4. Σε θυμόμουν, σε ευχαριστώ που γύρισες, καλή ανάπλαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως η πιο όμορφη εισαγωγή-καλοσώρισμα ή επιστροφή-μετάβαση-επανεκκίνηση, που έχω διαβάσει!
    Μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις και ξεδιπλώνεις τις σκέψεις σου!
    Χαίρομαι πολύ που σε βρήκα (που με βρήκες και σε βρήκα δηλαδή!) σε νέα ξεκινήματα, γιατί έτσι μπόρεσα να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις σου! Μου αρέσει να μπορώ να διαβάζω αναρτήσεις και λίγο πιο παλιές στα blogs που συναντώ για πρώτη φορά! Έχω την εντύπωση πως έτσι αναπληρώνω λίγο χρόνο!
    Καλώς βρεθήκαμε, λοιπόν και... θα τα λέμε!!! (Απειλή και υπόσχεση!)
    Φιλιά πολλά ή αλλιώς... ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Γιάννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα κι εγώ χαίρομαι που σε βρήκα και με βρήκες τώρα Γιάννα! Είσαι μια ευχάριστη νότα και η αύρα σου είναι τόσο θετική και κεφάτη! Να'σαι καλά για τα καλά σου λόγια, ευχαριστώ για τη βόλτα σου και θα τα λέμε (δεν μασάω και δεν φοβάμαι καθόλου εγώ! Χα!) Καλό σου μεσημέρι! :)

      Διαγραφή
  6. Μαρία μου, καλησπέρα και καλή χρονιά! Μπαίνω με το δεξί και σου εύχομαι τα καλύτερα. Καλώς μας ήρθες και πάλι, καλώς (ξανα)βρεθήκαμε!
    Σε ευχαριστώ που πέρασες από το ιστολόγιό μου, δίνοντάς μου το νέο σου στίγμα. Αλλιώς δε θα μπορούσα να σε ξαναβρώ... Όχι μόνο σε θυμάμαι, μα πρέπει να σου πω πως μου είχες λείψει! Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα που επέστρεψες και πάλι κοντά μας.
    Φιλιά πολλά, καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα και ξαναδιάβασα το σχόλιό σου και ζεστάθηκε η καρδιά μου! Έλλη μου! :)
      Θα τα λέμε συχνά λοιπόν! Φιλάκια πολλά, καλό σου βράδυ καλή μου!

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε μαζί μου τις σκέψεις σας. Είστε ευπρόσδεκτοι να σχολιάσετε όπως αισθάνεστε!