Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Παρασκευή Βράδυ



Το ξέρω ότι είναι φυσιολογικό. Αλλά θα προτιμούσα να μην το συνήθιζες και να μην το χρειαζόσουν. Όπως δεν το χρειάζομαι κι εγώ. Βέβαια, εγώ με τις επιλογές που έχω κάνει, έχω απομακρυνθεί απ’αυτό το σκεπτικό. Δεν χτυπούν τηλέφωνα και δεν ισιώνω τα μαλλιά μου τις Παρασκευές. Και θα’θελα, ξέρεις, να σε παρασύρω στη σπηλιά μου.

Να βλέπαμε μαζί αυτό το έργο με τους λύκους τώρα και όταν θα τρόμαζα και θα τρανταζόμουν, εσύ θα με είχες στην αγκαλιά σου και θα μου χάιδευες το μπράτσο. Θα ήταν δύο τα άδεια μπωλ των κορν φλέικς μπροστά μου τώρα και τα κουτάλια μας θα σχημάτιζαν ένα χαριτωμένο χ το ένα μέσα στον χώρο του άλλου – ξεκάθαρα γιατί ξέρουν πως είμαστε ζευγάρι και είναι κι εκείνα ζευγαράκι -που μόνο άτομα σαν εμένα θα μπορούσαν ποτέ να παρατηρήσουν και κάτι να γράψουν γι’αυτό. Ή μπορεί και μόνο εγώ.

Και τα πόδια μας θα είχαν μπλεχτεί εντελώς κάτω απ’την κουβέρτα μου. Και τα χείλια μας θα είχαν πια την ίδια γεύση απ’τα φιλιά. Κι εσύ θα έψαχνες το τηλεκοντρόλ για να χαμηλώσεις στις διαφημίσεις κι εγώ θα ήμουν ξαπλωμένη πάνω του τόση ώρα κι ούτε που θα το είχα καταλάβει και θα γελούσα κι εσύ θα απορούσες μαζί μου.

Και  θα μου έλεγες να κλείσω το καλοριφέρ, «μμμμ», θα νιαούριζα εγώ δυσαρεστημένα και τελικά θα μέναμε στην υπερβολική μας θαλπωρή, υπερβολικά ν’αγαπιόμαστε, πίσω απ’αυτό το κερί, βλέποντας το έργο με τους λύκους που με κάνει να φοβάμαι, κι εσύ θα με χάιδευες, χωρίς ν'αφήνεις κανένα κομμάτι μου παραπονεμένο. 

Αλλά λείπεις καθώς συνηθίζεται και με στεναχωρεί που το χρειάζεσαι. Και φοβάμαι ότι σε τρομάζω που εγώ δεν θέλω να λείπω ποτέ κι έτσι αγκαλιάζω τις επιλογές μου με τα μαλλιά μου σγουρά σε μια Παρασκευή βράδυ και δυναμώνω μόνη μου τον ήχο της ταινίας, αποσιωπώντας άλλους, κάπου περίπου απ'τον αυχένα μου, νομίζω, που πηγάζουν. Που λένε πράγματα που δεν θέλω να ακούσω.

26 σχόλια:

  1. Μια χαρά είναι η παρέα του καναπέ τις Παρασκευές!! Να ζητάς παρέα όταν τη θες βέβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαίρη μου, μίλησε στην καρδιά μου!!

    Δε νομίζω πως υπάρχει γυναίκα που έστω και μια φορά στη ζωή της δεν έχει νιώσει όπως τόσο αναγλυφα περιγράφεις. Θα σταθώ στα τελευταία λόγια: που λένε πράγματα που δεν θέλω να ακούσω. Όποιος δεν θέλει να ζήσει όλα αυτά μαζί σου, δεν είναι ο "άνθρωπος" σου! Οπότε, ο καναπές είναι πάντα καλύτερη παρέα!
    Φιλιά γλυκά 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι εντάξει, δεν είναι τόσο μεγάλο το θέμα. Κατά κόρων κάνουμε πράγματα μαζί. Απλά τα θέλω όλα δικά μου και μάλλον είμαι λιγάκι αχάριστη μερικές φορές. Χαρακτήρες είναι αυτοί!

      Καλημέρα και καλό σου Σαββατοκύριακο Μαρινάκι!

      Διαγραφή
    2. Απλά είσαι ευαίσθητη, όχι αχάριστη. Οι γυναίκες έχουν περισσότερο την ανάγκη της συντροφικότητας από τους άντρες. Έτσι θαρρώ είναι η φύση μας. Πρέπει να το αποδεχτούμε.
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
    3. Μπορεί να ισχύει κι αυτό. Ό,τι καλύτερο μπορεί ο καθένας κάνει! Καλημέρα Μαράκι...

      Διαγραφή
  3. Σε ανακάλυψα μέσα από ένα σχόλιο.. και χαίρομαι που έμεινα να διαβάσω τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση κι ας μη το συνηθίζω..
    Φιλιά και θα τα λέμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, θυμάμαι σε ποιο σχόλιο αναφέρεσαι, σε είδα κι εγώ. Σ'ευχαριστώ πολύ που ήρθες! Έρχομαι κι εγώ από εσένα αμέσως.
      Να'σαι καλά, καλημέρα :)

      Διαγραφή
  4. Αν έχεις την παρέα του τα άλλα βράδια δεν πειράζει που μια παρασκευή κάνεις παρέα στον εαυτό σου! Ξέρεις, αν εμείς δεν μπορούμε την παρέα του εαυτού μας πώς θα μπορέσουν οι άλλοι; Πολύ ευαίσθητα χειρίστηκες ένα θέμα που αγγίζει όλες μας. Μου αρέσει η γραφή σου...κι αυτά τα κουταλάκια!!!!!!
    Να χαίρεσαι που μπορείς να είσαι αχάριστη όπως λες σε ένα σου σχόλιο. Τόσες πολλές ψυχές δεν έχουν καν αυτήν την πολυτέλεια ούτε ως φανταστικό σενάριο
    Να μου είσαι καλά
    Καλό Σαββατόβραδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου καλή έτσι είναι... έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα!
      Απλά καμιά φορά κάτι μας πιάνει που για να το βγάλουμε από μέσα μας και να μας περάσει πρέπει να το πούμε. Και επειδή δεν πρέπει να τα λέμε αυτά τα πράγματα πάντα στους συντρόφους μας, εγώ τα γράφω εδώ κι εκτονώνομαι!
      Κι εσύ να είσαι καλά και σ'ευχαριστώ πολύ...
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Λεπτομέρειες που λίγοι προσέχουν.. κι όμως κρύβεται εκεί μέσα όλη η ουσία!
    Οι επιλογές όμως όταν είναι συνειδητές, οφείλουν να φέρνουν αίσθηση ευφορίας...όσο κι αν η απουσία προσπαθεί να δημιουργεί μελαγχολία. Μήπως η επιλογή για μία μοναχική Παρασκευή λοιπόν, δεν είναι τόσο "επιλογή";
    (Έχω ψιλοχαθεί το ξέρω, αλλά σε διαβάζω τακτικά ανεξαρτήτως των σχολίων που αφήνω).
    Καλό σαββατοκύριακο γλυκό μου! Πολλά πολλά φιλιάάααα!!! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τώρα μόλις πριν δύο λεπτά παρατήρησα στο πλάι του blog ότι κάνατε μωρό;! Μπήκα όταν είδα το σχόλιο για να δω αν έχεις κάνει ανάρτηση πρόσφατα που εγώ την έχασα!
      Έμεινα άναυδη! Δεν είχα ιδέα και πραγματικά, αλήθεια στο λέω, χάρηκα πάρα πολύ! Να σας ζήσει κορίτσι μου! Να μεταφέρεις τις ευχές και στον Αλέξανδρο, αν και θα τα πούμε ελπίζω κάποια στιγμή καλύτερα! Περιμένω την επόμενη ανάρτησή σας για την μπέμπα με αγωνία!
      Φιλάκια γλυκούλα μου!

      Διαγραφή
    2. Μαίρη μου, έχω κλείσει το μπλογκ κανα δυο εβδομάδες τώρα (το έχω κάνει ιδιωτικό δηλαδή) γιατί είμαι λίγο πιεσμένη με το σπίτι και τη δουλειά, ελπίζω να επανέλθω σύντομα..
      ΟΜΩΣ έχω δημιουργήσει ένα νέο μπλογκ στο οποίο θα σε ήθελα, στείλε μου ένα email εδώ: pink.angel@outlook.com για να σου το δώσω. ☺
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    3. Ωχ μ'έπιασες, χαχα. Το είχα δει η αλήθεια είναι λίγο καιρό πριν και δεν σου είχα ευχηθεί ακόμα και ένιωθα λίγο άσχημα. Και περίμενα να κάνεις ανάρτηση ή να σχολιάσεις δική μου για να στα πω!
      Θα σου στείλω. :)

      Διαγραφή
    4. Δε χρειάζεται να νιώθεις άσχημα ομορφιά μου! Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος! Δε μετράω παρουσίες! ;-)
      Θα περιμένω! ❤

      Διαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με το Αναστασάκι μας, πιο πάνω: Σε αυτές τις μικρούλες, ανεπαίσθητες λεπτομέρειες κρύβεται η ουσία!
    Για τα υπόλοιπα... τί να πω? Πέρασε η Παρασκευή βράδυ και είναι Σάββατο μεσημεράκι!!!
    ;-)
    ΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και ως γνωστόν Γιαννάκι μου, στο φως της μέρας όλα είναι μια χαρά και πάλι!
      :)

      Διαγραφή
  7. Ωραίο κείμενο! Και θα μπορούσε να διαβαστεί και ως παραβολή: το βράδυ της Παρασκευής η ζωή και η ταινία όσα μας τρομάζουν...
    Αυτά τα μικρά, τα καθημερινά... πώς αποκαλύπτονται μεγάλα μέσα μας...

    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Αλεξάνδρα! :)
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε εσένα!

      Διαγραφή
  8. Μου άρεσε όπως περιέγραψες
    τα συναισθήματα που γεννά
    η αγκαλιά...
    Και καλά κάνεις να τα ζητάς όλα!!!
    Ο έρωτας διεκδικεί απαιτεί προκαλεί

    Σε φιλώ Μαρία μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει όμως και να είναι προσεκτικός μερικές φορές.
      Καλό μεσημέρι Ελενούλα!

      Διαγραφή
  9. Υπέροχο κείμενο!
    Θα σχολιάσω αυτό που είδα πίσω από τα προφανή: η ηρωίδα σου αγαπάει με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σε θέση να αφήνει τον άλλο να κάνει αυτό που χρειάζεται πού και πού, κι ας μην της αρέσει, κι ας μην είναι ό,τι καλύτερο για την ίδια, κι ας μην την συμπεριλαμβάνει πάντα. Σέβεται... Αυτή η αγάπη είναι η καλύτερη, η πιο δυνατή· κι αυτή που αντέχει στο χρόνο.
    Φιλιά, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου... :)
      Φιλάκια και σε εσένα κοπέλα μου, καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως η Έλλη με κάλυψε!
      Φιλιά και στις δυο και καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
    3. Ναι, σωστά τα έγραψε η αλήθεια είναι... Έτσι μάλλον πρέπει να είναι οι σχέσεις μας.
      Γεια σου Μαράκι κι ευχαριστώ που πέρασες :)

      Διαγραφή
  10. Βραδυ παρασκευής που όλοι θα ντυθούν θα φτιαχτούν και θα πνίξουν την θλίψη τους σε ένα μπαράκι..Τι πιο όμορφο και αυθεντικό να είσαι με τον ανθρωπό σου και να παρατηρεις τα κουταλια των δημητριακών σας να αγκαλιάζονται..
    φιλακι μεγαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε μαζί μου τις σκέψεις σας. Είστε ευπρόσδεκτοι να σχολιάσετε όπως αισθάνεστε!